Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Stifado

 

1 kg oksekød - tykkam el. lign
1/2 dl. olivenolie
500 g. små pillede skalotteløg
1 dåse cherrytomater
3 fed pillede hvidløg
3 skrællede gulerødder
1/2 dl vineddike
1 kvist rosmarin
1 laurbærblad
salt
peber
vand
Skær kødet i ret store stykker og brun dem i olien.

Kom pillede løg ved og brun videre til de har fået lidt farve.

Tilsæt de øvrige ingredienser og fyld efter med vand så væden dækker 3/4 af kødet.

Lad retten simre i 3 timer under låg - kødet skal være meget mørt og sovsen sparsom men koncentreret.

Tilbehør: Kartofler med hvidløg eller Ovnstegte kartofler.

Denne intense ret kræver en kraftig rødvin en kølig guldøl eller hvad med en porter. Disse drikkevarer kan ligeledes indtages i hyggestunden mens retten færdigsimrer.

Hvis du synes hvidvinseddike er for kraftig så erstat den med en stor skvat hvidvin og drik resten mens retten simrer.