Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Tilbehør

Tomatsalat

 

Tomater

Salatløg

Basilikum

salt, peber

Olivenolie

Hvidvinseddike

Tomater skæres i skiver og arrangeres overlagt i et fad.

Salatløg hakkes fint og drysses over.

Bestrøs med salt og peber.

Overhældes med rigelig mængde god olivenolie og stænkes med sparsom mængde hvidvinseddike.

Trækker en timestid. Øs marinade over tomater/løg et par gange undervejs.

Før serveringen drysses med grofthakkede basilikumblade.

Tilbehør til fisk og kødretter, eventuelt sammen med nye kartofler.

Lav rigeligt. Det smager himmelsk.

Mængdeforhold?
tja, efter smag og behag. 
2-3 tomater, 1 salatløg, 1 dl. olivenolie, en skvat eddike og en masse basilikumblade vil nok være passende

Halvgrønne hårde tomater du'er ikke. Bvadr. De skal være fuldmodne på grænsen til overmodne og helst komme direkte fra planten.