Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Bagværk

Tiramisu

 

5 pasteuriserede æggeblommer
130 g. sukker
3 dl. piskefløde
250 g. mascarpone
3 spsk. marsala eller portvin
1 dl. stærk kaffe
2 spsk. kahlua
30 savoiardi bisquits (ladyfingers)
3 spsk. kakao
Pisk æggeblommerne lyse med sukkeret.
Pisk fløden med mascarpone indtil det tykner og vend marsala i. 
Vend forsigtigt æggemassen i mascarponeblandingen.
Bryg en kraftig kop kaffe og tilsæt Kahlua.
Læg Savoiardi Bisquits i bunden af et porcelænsfad og stænk dem med halvdelen af kaffen. Kom halvdelen af cremen på. Læg yderligere et lag bisquits på og stænk resten af kaffen over dem.
Afslut med cremen og sigt kakao over.
Lad tiramisuen stå i køleskab i mindst 6 timer - helst til dagen efter.

Kahlua kan med godt resultat udelades.

Brug marsala til kagen og drik portvinen selv.