Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Dessert

Pandekager

 


120 g. mel
2 tsk. suker
1/2 tsk. salt
6 æg
1/2 l. piskefløde
2 spsk. smeltet smør

 


Mel, sukker, æg og salt piskes sammen.

Fløden tilsættes lidt af gangen.

Smeltet smør piskes i.

Dejen hviler 1/2 time

Til ca. 12 pandekager (28 cm. pande)

Spises med sukker, jordbærsyltetøj, vaniljeis, ahornsirup eller hvad du synes.

En gammel tradition siger at der skal drikkes solbærrom til pandekager.

Til en kop kaffe:
Brug kagecreme (se dette) som fyld. Hæld en skvat Grand Manier på pandekagen. Drys med hakkede mandler. Fuldend med et let drys flormelis.
Kvinderne kan hertil nippe til en Grand Marnier eller en hjemmelave Julelikør, mændene kan indtage en Cognac eller bedre en Calvados.