Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Oksesteg

 


2 kg. tykstegsfilet
1 porre
2 gulerødder
5 skalotteløg
2 pilsner
margarine


Stegen brunes kraftigt i margarine og hviler mens gryden rengøres.
Porre med top, gulerødder i store stykker og løg svitses let i ny margarine.
Stegen lægges i gryden til grøntsagerne og 1 pilsner tilsættes. Den anden drikker du selv. Der fyldes op med vand til stegen er cirka halvt dækket.
Småsnurrer i 2 timer (stegen vendes efter 1 time) hvorefter der slukkes og stegen trækker i suppen i en halv time.

Sovs:
Opbagning af margarine og mel tilsættes siet stegesky og smages til med salt og peber.

Tilbehør:
Kartofler, gulerødder, bønner. Syltede asier vil smage godt til denne ret. Drik hertil en kraftig rødvin eller guldøl.

Til 6 personer.