Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Ølstegt svineskank

 

2 svineskanke á ca. 1 kg
300 g pastinak
200 g persillerod
1/4 knold selleri
3 gulerødder
2 store løg
4 kartofler
1 tsk. salt
2 kviste timian
2 laurbærblade
10 peberkorn
1 øl - mindst
Skær dybe ridser flere steder i sværen og stil dem i et ovnfast fad/bradepande.
Skræl og pil alle urterne og skær dem i store tern. Læg dem ned til kødet sammen med krydderierne. 
Hæld øllet ved. Lys øl smager ikke af meget, mørk øl smager af mere. Porter smager af mest - Smag og behag.
Sæt fadet nederst i ovnen ved 180 grader i 3-4 timer. Dryp med lidt sky af og til.

Serveres med godt rugbrød og sennep. Rødbeder?
Server urterne til. Og øl - fx en Brown Ale fra Ørbæk

Eller server kødet med kartoffelmos (se dette), urterne og lidt sovs lavet af skyen. Og øl - smager godt med en julebryg fra Albani.

Denne ret kræver at du ofte vandrer til køkkenet og drypper kødet, så ha' rigeligt med drikkelse parat. Du kan også installere dig i køkkenet med dagens avis og øl inden for rækkevidde. Hvis øllet i fadet er ved at være fordampet, så hæld en skvat mere i fadet og drik resten.