Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Muslinger i Karry med Ris

 

1 kg. friske muslinger
1 dl. hvidvin
1/2 dl. hønsebouillon
1 bdt. persille
1 finhakket skalotteløg
1 laurbærblad

50 g. smør
2 finthakkede skalotteløg
1 spsk. karry
1 tsk. hvedemel
2 fed finthakket hvidløg
1 knsp. spidskommen
1/2 reven citronskal
2-3 dl. indkogt kogelage
150 g. fintskårne grønne bønner
1 mellemstor squash i små tern
1 1/2 dl. piskefløde
salt
peber
karry
citronsaft

Jasminris evt. camarque-ris

Læg muslingerne i en skål med lidt salt og koldt vand. Lad dem stå og muntre sig lidt mens du drikker et glas kølig hvidvin. 
Skyl muslingerne flere gange i koldt vand, skrub dem og fjern skægget. 
Kassér beskadige og åbne muslinger.

Persille, løg og laurbærblad gives et opkog i hvidvin og bouillon. Hæld muslingerne i gryden, læg låg på, og kog til de har åbnet sig. Dem der ikke har åbnet sig kasseres.
Muslingerne pilles ud af skallen og gemmes til senere.
Kogelagen hældes gennem en sigte og koges ind til der er ca. 2-3 dl. tilbage.
Sautér skalotteløgene i smørret. Tilsæt karry og rist blandingen et par minutter.
Tilsæt mel, hvidløg, spidskommen og citronskal.
Tilsæt kogeladen lidt af gangen og lad det simre i 10 minutter.
Blanchér de fintskårne bønner og squash-terningerne i letsaltet vand et par minutter og lad dem dryppe godt af.
Tilbage til den simrende sauce. Tilsæt 1 1/2 - 2 dl piskefløde og kog til det jævner. Smag til med salt, peber, karry og citronsaft.

Tilsæt de afdryppede grøntsager og muslingerne og varm igennem.

Serveres med ris. Jasminris er fint. Camarque-ris er finere.

Drik til denne ret en tør hvidvin.
Det anbefales at drikke den samme gode hvidvin som du har brugt til kogelagen og som du har drukket resten af ved tilberedningen.

Som hovedret rækker det til 2-3 personer.