Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Tilbehør

Kartoffelmos

 

1 kg kartofler
1-2 dl. sødmælk
50 g. smør
1 tsk. salt
1 let drys hvid peber

1 øl efter eget valg

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Opvarm dem forsigtigt til 62 grader. BRUG (stege)TERMOMETER. Lad dem hvile i vandet i 5 minutter. 
Hæld vandet fra og skyl et par gange i koldt vand.

Kog nu kartoflerne i ca. 20 minutter eller til de er møre.

Hæld vandet fra. Kast smørret, saltet og peberet ned til kartoflerne og mas dem med en kartoffelmosstamper.

Tilsæt kogende mælk og pisk i mosen med et piskeris til den har en passende konsistens.

Smag til med yderligere salt og peber hvis nødvendigt.

Al denne masen og pisken giver en naturlig tørst, så drik med god samvittighed et glas øl før mosen bæres frem. Efter frembæringen returneres til køkkenet hvor resten af øllet drikkes inden det bliver dovent.

Fint tilbehør til Gullasch, Den Sorte Gryde, Bøf Stroganof og naturligvis grundpillen i Brændende Kærlighed.

Hvis tiden er knap så spring over første del. Kast kartoflerne i vand, kog dem, mos dem, tilsæt mælk, smør, krydderier. Men produktet bliver derefter.