Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Bagværk

Kanelsnegle

 

Dej:
2 dl. mælk
50 g. gær
100 g. blødt smør
2 æg
1/2 tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
500 g. mel

Fyld:
150 g. blødt smør
85 g. sukker
2 spsk. kanel
100 g. rå marcipan

 

Lun mælken og rør gæren ud heri. 
Bland de øvrige ingredienser heri.
Slå dejen sammen til den er glat og smidig. Tilsæt evt. mere mel.
Hæver ca. 30 minutter

Smør, sukker og kanel æltes sammen til fyldet.

Dejen rulles ud til en aflang plade ca. 25 x 80 cm og fyldet smøres på.
Marcipan rives groft og drysses over.

Rul dejen sammen på den lange led og skær den i ca. 30 skiver.

Sneglene sættes på bagepapir og gives et lille klem. Efterhæver en halv time.

Pensles med sammenpisket æg og bages midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter.