Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Hvidkålsgryde

 


½ Hvidkålshoved
3 gulerødder
salt
peberkorn
½ dl. vand

Fars:
300 g. hakket svinekød
100 g. bacon i tern
1 spsk. rasp
1 æg
salt
peber

25 g. smør
hakket persille


Snit kål og gulerødder fint.
Læg halvdelen i bunden af en gryde, drys med salt og peberkorn. Hæld vandet ved.

Lav en fars af hakket kød, baconterninger, rasp, æg og lidt salt og peber.
Form farsen til en stor bolle og læg den i gryden oven på de snittede grønsager.
Put resten af grønsagerne ovenpå.
Øverst lægges smørklatter.

Lad retten småkoge i 45 minutter. Drys med hakket persille.

Server med groft brød og godt øl.

I stedet for bacon i tern kan bruges ½ pakke bacon i skiver.