Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Bagværk

Brunsviger

 

Bund:
600 g. mel
50 g. smør
50 g. gær
4 dl. mælk
50 g. sukker
1 tsk. salt

Remonce:
200 g. smør
200 g. brun farin
2 spsk. sirup

Pynt:
200 g. brun farin
50 g. rosiner

 

Remonce:
Smørret blødgøres og røres sammen med farin og sirup.

Mælken lunes, og gæren opløses heri. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen æltes til den er ensartet.
Hæver tildækket på et lunt sted i 1/2 time.

Slå dejen sammen og lad den hvile i 2-3 minutter. Rulles ud til et firkantet stykke på ca. 40 x 40 cm. som lægges i en smurt bradepande. Træk dejen lidt op af kanterne hele vejen rundt og prik med fingerspidserne over hele dejfladen.

Remoncen stryges jævnt ud over fladen, og ovenpå drysses rosiner og brun farin.
Hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Bages på midterste rille ved 225 grader i ca. 15 minutter.

Rosiner kan heldigvis udelades.
Det bedste resultat opnås hvis den bages af en fynbo.