Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret

Spinattærte

 

Bund:
250 g. mel
160 g. smør
et nip salt
1 æg

Fyld:
700 g. frisk spinat
200 g. fetaost i tern
2½ dl. piskefløde
revet muskat
salt
peber

 

Mel, smør og salt smuldres grundigt hvorefter dejen samles med et æg. Hviler en halv times tid i køleskab indpakket i husholdningsfilm.
En tærteform fores med dejen. Læg et stykke stanniol over fyld op med bønner eller hvis du har en mindre tærteform så læg den over. Der skal være noget til at holde dejen på plads ellers blopper den op.
Forbages i 15 minutter ved 200 grader

Spinaten blancheres og hakkes fint.
Bland den med fløde, æg og ost.
Smag til med salt, peber og muskat

Hæld blandingen i tærtebunden og bag ved 180 grader i 35 minutter

Serveres varm eller lunken med et glas halvtør hvidvin. Samme udmærkede drik kan indtages under frembringelsen.

Hvis der ikke skal gå helt vegetar i retten så server røget laks, ristede kæmperejer eller lidt ristet bacon som tilbehør.