Til indholdsfortegnelse

Opskrifter  Hovedret/Tilbehør

Græsk Bønnegryde

 

1 dåse limabønner
½ kg. gulerødder i tynde skiver
4 Stængler bladselleri i tynde skiver
2 hakkede løg
1 dåse hakkede tomater
4 fed tyndt skivede hvidløg
½ dl. olivenolie
saft af en citron
3 dl. grøntsagsbouillon
Salt
Peber
½ spsk. rørsukker
Hakket persille


 

 

Gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg svitses i olivenolien et par minutter.
Tilsæt tomater og grøntsagsbouillon og lad det simre i et kvartes tid.
Tilsæt limabønner
Smag til med salt, peber, citronsaft og rørsukker. Det skal smage lidt til den søde side.

Hæld blandingen i et smørsmurt ovnfast fad og stil det i ovnen ved 170 grader i 30 minutter

Arbejdet ved det varme komfur giver en naturlig tørst, så indtag nu et par pilsner mens retten bages.

Før servering drysses med hakket persille

Tilbehør til næsten alt.
Kan spises som selvstændig ret af dybe tallerkener med en humpel brød. I sligt tilfælde kan med fordel anvendes mere bouillon så retten bliver mere suppeagtig.

Lav rigeligt - det smager bedst dagen efter.

Limabønner = Butterbeans = Phaseoleus Lunatus

Hvorfor hedder det en bønnegryde? Jeg ved det ikke men hæld det i en gryde efter ovnbagningen, så passer navnet.